Cautare
Contact

Articole web design › vezi toate articolele

De ce este important backup-ul si cum se face?

Cu asa multe riscuri pe internet, backup-ul este mai mult decat un termen – este solutia la care trebuie sa apeleze absolut toti webmasterii (administratorii de retea).

De ce este important backup-ul?

Pentru ca doar asa va puteti asigura ca orice probleme intampinati pe parcursul activitatii dvs in mediul online, puteti restaura totul! Internetul este plin de amenintari, iar virusii si atacurile hackerilor nu sunt singurele motive pentru care ar trebui sa aveti mereu un backup – de multe ori puteti face o setare gresita pe site, sau sterge un fisier, caz in care rezolvati problema restaurand backup-ul.

Backup manual sau backup automat?

Exista o diferenta dintre aceste doua tipuri de backup. Cel automat este realizat de un soft, iar cel manual presupune copierea fisierelor si bazelor de date intr-o locatie sigura.
Noi recomandam folosirea ambelor variante, pentru ca uneori softurile care fac backup automat pot intampina diferite probleme.
De regula, backup-ul automat se face din interiorul cPanel, in sectiunea “Files”.

Cum se face backup manual?

Trebuie sa va conectati pe site prin FTP si sa copiati absolut toate fisierele intr-un mediu separat si securizat. Totusi, nu este suficient sa copiati doar fisierele, baza de date fiind la fel de importanta. Pentru a face backup la baza de date trebuie sa accesati phpMyAdmin (de regula se afla in cPanel), dupa care alegeti functia de “Export”.De ce este important backup-ul si cum se face?

1 comentariu

Spune-ti parerea!
  • 21 Decembrie 2014 16:16 nico a spus:

    Buna,nu inteleg bine varianta de backup manual…eu cand fc backup manual pur si simplu salvez pozele,video-urile si fisierele pe un USB!Exista riscu sa se piarda in timp de pe usb?
    Ce inseamna FTP si unde facem exportul pt baza de date?!Multumesc\

    raspunde acestui comentariu
  • Spune-ti parerea!

    nu va fi publicata

articole web design

De la realizarea unui magazin online la o afacere de succes, in 3 pasi

Shop-urile online au acaparat piata in ultimii ani. Fie ca e vorba de agregatoare de site-uri cu produse, sau de magazine online particulare, toate au la baza cateva principii care pot ...

afla mai multe
toate articolele

produse Web design

Newsletter

Una din cele mai eficiente tehnici de a pastra legatura cu actualii clienti este newsletterul – emailul promotional sau informativ, care ajunge periodic la un grup de persoane interesate ...

afla mai multe
toate produsele

cere oferta web design, seo...

Sunteti interesat de o colaborare in domeniul
web design?

Va invitam sa completati formularul nostru interactiv pentru a cere o estimare a proiectului dumneavoastra de web design.

Cere oferta web design
vezi portofoliul

Web design, Seo, Newsletter, Email Marketing, CMS

Noutati

De la realizarea unui magazin online la o afacere de succes, in 3 pasi

Shop-urile online au acaparat piata in ultimii ani. Fie ca e vorba de agregatoare de site-uri cu produse, sau de magazine ...

afla mai multe

Prologue lanseaza o noua platforma de turism pentru Paralela 45

Anul 2017 il incheiem cu un nou proiect de rebranding online, pentru cunoscuta companie de turism- Paralela 45. Fiind un client ...

afla mai multe

Realizare magazin online flori atelierserendipity.ro

WooCommerce Personalizat ...

afla mai multe
toate noutatile

Newsletter

Scrie mai jos adresa ta de email si apasa ENTER!

Web design

Suntem familiarizati cu tot ce este nou in materie de web design, online marketing si publicitate online...

afla mai multe