Realizare site – 10 avantaje pe care le aduce brandului tău

Pasul decisiv care poate aduce afacerii tale acel succes nelimitat la care visezi este cel de realizare site. Un website pentru brandul tău nu doar că îţi va oferi vizibilitate, dar vei putea comunica mult mai uşor şi mai eficient. Dacă încă ai dubii, ţi-am pregătit un articol în care îţi vom prezenta 10 avantaje pe care le aduce brandului tău realizarea unui site.  

Cuprins:

1. Pasul de realizare site ­va oferi prestanţă brandului tău

2. Realizare site cu un web design potrivit

3. Deschiderea către o plajă largă de potenţiali clienţi

4. Realizare site - soluţia de a comunica rapid şi eficient

5. Realizare site - rămâi mereu în atenţia publicului tău ţintă

6. Îmbunătăţirea serviciului de relaţii cu clienţii

7. Posibilitatea de a stabili eficienţa campaniilor de promovare

8. Prin realizare site vei avea costuri de marketing mai mici

9. Poţi folosi materiale audio/video pentru a prezenta servicii sau produse

10. Sondaje de opinie și feed-back  

 

1. Pasul de realizare site ­va oferi prestanţă brandului tău

În zilele noastre, ceea ce nu există în online putem spune că există cu adevărat? Tehnologia a avansat, iar oamenii sunt din ce în ce mai ocupaţi. Astfel, atunci când au nevoie de un produs sau un serviciu vor apela la motoarele de căutare pentru a le oferi cele mai potrivite variante. Mai există şi posibilitatea în care potenţiali clienţi pot afla despre compania ta prin intermediul a diferite modalităţi, cum ar fi recomandarea unei persoane din proximitatea spaţială, însă şi acest scenariu va duce în acelaşi punct: publicurile vor căuta informaţii despre brandul tău în mediul online. Realizarea unui site implică investirea în imaginea brandului tău, lucru care va oferi prestanţă afacerii tale. În plus, oamenii acordă mult mai multă încredere unui brand care este prezent în online, faţă de cele care nu şi-au făcut până acum lansara în acest mediu.  

 

2. Realizare site cu un web design potrivit

Chiar dacă am pus accent pe importanţa realizării unui site, trebuie să ştii că nu e de ajuns doar să îl creezi. Web designul este un factor care va influenţa cu siguranţă decizia utilizatorilor de a alege sau nu serviciile sau bunurile pe care le întâlnesc pe site-ul brandului tău. Imaginea pe care ți-o creezi în ochii publicului tău trebuie să fie una care îi va ajuta să îşi amintească despre brandul tău sau pe care chiar să o asocieze cu anumite culori sau emoţii de care se lovesc în alte contexte.

Mai mult decât atat, este imperios să foloseşti un design responsive. Telefoanele mobile au devenit dispozitive care nu ne lipsesc niciodată, oriunde ne-am afla. Prin urmare, de fiecare dată când găsim o portiţă de la treburile zilnice o folosim pentru a naviga online. Dacă unui utilizator navigarea nu i s-a părut la îndemână, nefiind adaptată pentru dispozitivul de pe care ţi-a vizitat site-ul, cel mai probabil nu va petrece decât câteva secunde şi nu va mai reveni.

Tot pentru ca vizitatorii tăi să petreacă cât mai mult timp pe site, contează foarte mult şi timpul de încărcare. Un timp de încărcare care durează mai mult de 2 secunde poate duce chiar şi la înjumătățirea numărului de vizitatori unici.

Fii mereu la curent în legătură cu trendurile din web design şi alege-le pe cele potrivite pentru imaginea brandului tău şi pentru ceea ce vrei să le transmiţi sau să le inspiri vizitatorilor tăi. Intră aici, dacă vrei să afli care sunt trendurile în web design care se anunţă pentru anul 2021. Iar dacă ai nevoie de ajutor, ne poţi contacta oricând pe noi.

 

realizare site şi web design   

 

3. Deschiderea către o plajă largă de potenţiali clienţi

Imaginează-ţi următorul scenariu: ai putea vinde produse sau servicii oriunde în lume, la orice oră. Prin realizarea unui site pentru compania ta acest lucru poate fi posibil. Un website poate fi accesat oricânt şi de oriunde. Astfel, vei fi conectat la oameni din orice parte a lumii, lucru care va duce la înregistrea unei sume considerabilă a vânzărilor.  

 

4. Realizare site – soluţia de a comunica rapid şi eficient

Datorită realizării unui site vei putea comunica atât rapid, cât şi eficient către publicul tău. Informaţiile pe care vrei să le transmiţi pot ajunge chiar şi instant la aceştia. Prin urmare, comunicarea va fi instantă şi nu va mai fi nevoie să realizezi flyere sau cataloage de prezentare pentru a le aduce la cunoştinţă cumpărătorilor tăi care sun schimbările, ştirile sau noutăţile imporntante din cadrul firmei.  

 

5. Realizare site - rămâi mereu în atenţia publicului tău ţintă

Un site te va păstra în atenţia publicului tău ţintă în orice zi a săptămânii, 24 din 24. Cu o strategie bine pusă la punct vei putea atrage atât clienţi noi, cât şi să îi fidelizezi pe cei vechi. Un sediu fizic al unei companii îţi poate aduce clienţi, însă poate un număr sub aşteptările pe care le aveai. Mediul online îţi crează însă multe posibile avantaje, iar dacă ştii să le foloseşti în favoarea ta, vei rămâne mereu în atenţia publicului tău ţintă.

 

shopping online  

 

6. Îmbunătăţirea serviciului de relaţii cu clienţii

În cazul în care apar probleme în legătură cu brandul tău, pentru clienţii tăi este extrem de important cât de repede pot ajunge la tine pentru a-ţi transmite problema, dar şi cât de repede va ajunge răspunsul tău înapoi pentru rezolvarea sau explicarea situaţiei. Mai mult decât atât, în etapa de realizare site poţi introduce răspunsuri eficiente, dar şi soluţii optime pentru eventuale probleme care pot apărea. Astfel, vei putea pregăti o listă a întrebărilor frecvente, pe care să o consulte. În cazul în care nu găsesc răspuns pentru problema pe care o au, site-ul tău poate conţine un formular online pe care oamenii îl poti completa oricând. Astfel, vizitatorii vor căpăta încredere în brandul tău, se vor transforma în clienţi, iar apoi chiar şi în consumatori fideli.  

 

7. Posibilitatea campaniilor online de promovare

Promovarea în mediul online va fi mult mai uşor de realizat decât să faci publicitate brandului tău prin alte canale. Astfel, poţi folosi pentru promovarea site-ului dedicat brandului tău reţele sociale precum Facebook, Instagram, Linkedin, YouTube, Tiktok sau altele, în funcţie de locul unde poate fi găsit targetul tău. De asemenea, poţi face şi campanii Google Adwords. Principalul avantaj este că îţi poţi realiza campaniile în mod targetat, astfel încât informaţii despre serviciile sau produsele tale vor ajunge exact acolo unde trebuie.

 

realizare site si promovare social media  

 

Nu poţi fi niciodată sigur de eficacitatea imedată a reclamelor tv, spoturilor radio sau a distribuirii de flyere. Iar, pe lângă monitorizarea vânzărilor, nu poţi avea alte informaţii legate de cât de bine au fost primite campaniile tale. Mediul online îţi oferă acest avantaj, deoarece vei primi o mulţime de informaţii legate de modul în care publicul a reacţionat în faţa campaniilor tale. Astfel, pe viitor vei ştii ce strategie să adaptezi sau să păstrezi. Un alt avantaj al unui site online este că, datorită unei strategii SEO poţi ajunge printre primele rezultate de pe Google. Astfel, folosind cuvinte cheie potrivite, vei ajunge în atenţia unor noi posibili clienţi care până acum nu ştiau despre brandul tău, dar ale căror dorinţe le poţi îndeplini.  

 

8. Prin realizare site vei avea costuri de marketing mai mici

Încă un motiv care să vină în sublinierea importanţei procesului de realizare site este faptul că, pe lângă o metodă eficientă de promovare, mediul online este şi o publicitate continuă şi ieftină, totodată. În comparaţie cu publicitatea clasică, publicitatea din mediul online îţi oferă moduri nenumărate de a-ţi promova serviciile şi bucurile, aducând la pachet costuri infinit mai mici.  

 

9. Poţi folosi materiale audio/video pentru a prezenta servicii sau produse

Pe site-ul dedicat brandului tău poţi adăuga, pe lângă texte informative (atât despre compania ta, cât şi despre serviciile sau produsele tale) şi imagini sau materiale audio şi video. Acest lucru va creşte încrederea vizitatorilor tăi în legătură cu ceea ce vinzi şi, în acelaşi timp, va creşte şi timpul pe care aceştia îl vor petrece pe site-ul tău. Mai mult decât atât, vizitatorii vor putea să analizeze produsele sau serviciile tale fără a fi presaţi de timp, iar odată ce i-ai convins că tu le poţi răspunde cel mai bine nevoilor lor, vor deveni clienţi fideli.  

 

materiale vdeo realizare site  

 

10. Sondaje de opinie și feed-back

Dacă până acum am înşirat mai mult metode prin care poţi câştiga noi clienţi datorită realizării unui site pentru compania ta, acum ne vom concentra doar pe modalitatea de fidelizare a acestora. Astfel, cu ajutorul unui site poţi realiza periodic sondaje de opinie pentru a afla sub ce lumină văd cumpărătorii tăi serviciile sau bunurile tale. În acest mod vei afla direct de la oamenii cărora te adresezi ce trebuie să schimbi, ce trebuie să adaugi sau cum să le oferi o experienţă mai bună pe site.

 

Mediul online aduce cu siguranţă nenumărate avantaje pentru afacerea ta, iar cele pe care le-am enumerat în acest articol sunt doar câteva dintre ele. Aceste avantaje pornesc de la prestanţa pe care o aduce pentru brandul tău şi ajung până la posibilitatea de a comunica rapid şi eficient cu publicul tău, într-un mod infinit mai puţin costisitor decât cu ajutorul altor canale.

Prin urmare, decizia de realizare site îţi va propulsa brandul către culmile succesului. Iar dacă ai nevoie de ajutor, ne poţi contacta pe noi. Sună la  031 428 48 85 şi împreună vom deschide un nou drum pentru ascendenţa afacerii tale.