Magazinele online - 5 motive pentru care sa iti creezi unul

Magazinele online - 5 motive pentru care sa iti creezi unul

Magazinele online aduc avantaje inepuizabile pentru succesul unui brand. Cu toate acestea, poate că până acum ai considerat că nu ai nevoie de un website sau ai pus bazele unuia, însă fără să îl dezvolţi prea mult. În zilele noastre, tehnologia şi-a pus amprenta asupra a tot ceea ce ne înconjoară, aducând brandurilor, în special, o serie lungă de avantaje. Noi, ca agenţie de web design din Bucureşti, vrem să te ajutăm să te bucuri de toate aceste avantaje pe care le poate avea afacerea ta, odată cu realizarea unui astfel de site. Şi, pentru că susţinem că prezenţa brandurilor în mediul online face diferenţa dintre o afacere de succes şi una mai puţin prosperă, ţi-am pregătit o listă cu 5 dintre motivele pentru brandul tău are nevoie de un magazin online. Să începem!  

 

1. Magazinele online te ajută ca afacerea ta să fie credibilă

Oamenii au dezvoltat obiceiul de a căuta în mediul online informaţii despre tot ceea ce le atrage atenţia sau îi interesează. Dacă magazinul tău nu poate fi găsit printr-o simplă căutare pe Google, îşi vor punea întrebări legate de credibilitatea afacerii tale. Internetul a devenit parte nelipsită din vieţile noastre, astfel încât tot ceea ce nu se poate găsi în mediul online îşi va pierde din vizibilitate. Mai pe scurt, ceea ce nu poate fi găsit în online, există cu adevărat? În plus, un site bine realizat clădeşte o relaţie puternică între brand şi client. Dacă experienţa pe care a avut-o în magazinul online a fost una impecabilă, targetul va avea încredere în brandul tău şi se va întoarce, cu siguranţă.

Cos in miniatura si magazinele online  

 

2. Magazinele online sunt atrăgătoare şi accesibile

Fiecare dintre noi îşi petrece mare parte din zi navigând pe internet. Iar, de multe ori, sfârşim prin a face cumpărături în online, cumpărături de care aveam sau nu nevoie. Acest lucru se întâmplă deoarece magazinele online oferă posibilitatea de a prezenta produsele sau serviciile într-un mod atrăgător şi convingător. Potrivit unor studii, piața de e-commerce a crescut în 2019 cu 20-22% față de 2018, în România. Acest lucru înseamnă că românii sunt din ce în ce mai interesaţi să realizeze cumpărături online. Un alt motiv pentru care cumpărăturile din magazinele online iau avânt, pe lângă prezentarea produselor într-un mod atrăgător, este accesibilitatea. Este mai relaxant pentru clienţii tăi să realizeze cumpărături din confortul casei, evitând astfel traficul şi timpul pierdut pentru a ajunge într-un magazin fizic.  

 

3.Magazinele online prezintă un avantaj de necombătut: SEO

Magazinele online simplifică atât munca ta, cât şi a clienţilor tăi. Astfel, un site bine construit din punct de vedere SEO te va aduce printre primele căutări pe Google. De ce spunem că acesta este un avantaj de necombătut? Deoarece, cu o tehnică SEO bine pusă la punct, potenţialii clienţi pot găsi magazinul tău online doar scriind o serie de cuvinte cheie pe Google. Acest lucru va aduce atât notorietate, cât şi credibilitate brandului tău.

caiet cu avantaje seo pentru magazinele online  

 

4. Magazinele online te ajută să îţi alegi strategic targetul

Un site te poate ajuta atât să îţi setezi targetul, cât şi să îi urmăreşti şi să îi înţelegi comportamentul. Astfel, poţi afla detalii precum care este numărul de persoane care îţi vizitează site-ul de obicei (regular visitors), dar şi care este numărul de persoane care ţi-au vizitat site-ul o singură dată (unique visitors).

Mai mult decât atât, poţi afla de câte ori o pagină a fost citită sau vizitată de utilizatori (page views or impressions), însă şi numărul de persoane care au plecat fără să citească pagina pe care au aterizat (bounce rate). De asemenea, poţi afla şi cât timp petrec oamenii pe site (average time on site). Aflând toate aceste detalii despre consumatorii tăi, poţi schimba sau dezvolta strategia folosită până în acel moment, pentru ca rezultatele să fie din ce în ce mai bune.

Femeie ţine un card în mână şi cumpără din magazinele online  

 

5. Competitorii tăi au deja magazinele online puse la punct

Vremurile în care pe piaţă nu existau prea multe branduri din aceeaşi categorie au apus. Prin urmare, există sute de alte branduri cu acelaşi specific precum cel al afacerii tale, care vând aceleaşi tipuri de produse sau servicii. În cazul în care competitorii tăi au un magazine online, iar tu nu ai trecut la această etapă, le vei oferi şansa de a domina piaţa. Mediul online poate reprezenta un avantaj prinvind diferenţierea faţă de competiţie, deoarece poţi analiza strategia acestora, ştiind exact ce trebuie să adaugi pentru a câştiga targetul de partea ta.

Realizarea unui magazine online pare un lucru complicat, nu e aşa? Însă, cu ajutorul şi sfaturile potrivite, chiar şi brandul tău poate beneficia de avantajele pe care le aduce crearea unui website ca la carte. Noi îţi oferim soluţii personalizate pentru afacerea ta, prin servicii precum cele de webdesign, optimizare pentru motoarele de cautare, promovare online prin intermediul bannerelor sau a reclamelor contextuale şi multe altele. Dacă te-ai convins că brandul tău are nevoie de un magazin online, noi, Prologue, suntem aici să te ajutăm.

 

Citeşte şi:

Realizare site – o altă identitate pentru bussinesul tău

Primii paşi în procesul de creare site