Cum te poate afecta un browser de internet vechi?

Lansarea tot mai frecventa de noi variante pentru cele mai cunoscute browsere de internet nu este deloc o intamplare – webul se afla in permanenta miscare, ba chiar accelerata, am spune noi. Atat solutiile de programare web de ultima ora (HTML5, CSS3), cat si potentialele pericole, tot mai numeroase, cu care se poate confrunta utilizatorul de internet, necesita din partea companiilor dezvoltatoare de browsere web o actualizare cat mai frecventa – atat pe partea de functionalitate, dar si la capitolul securitate.

 

Ce se intampla atunci cand browserul nu este actualizat?

Pentru ca dezvoltarea si functionarea unui browser web depind in mare masura de cei care dezvolta tehnologiile web sau gasesc diferite gauri de securitate , neactualizand browserul utilizatorul de internet ramane in urma din mai multe puncte de vedere:

 

Nu va putea rula unele websituri care folosesc tehnologii avansate

Managerii online cauta sa-si dezvolte situl pentru a arata cat mai bine in ochii utilizatorilor de internet. Websiturile care folosesc tehnologii web avansate nu vor rula pe un calculator care foloseste un browser neactualizat.

 

Va intampina probleme in privinta vitezei cu care se incarca paginile

 Internetul a devenit mai rapid datorita noilor tehnologii in materie de web. Daca browserul nu le “vede”, inseamna ca nu vor fi disponibile avantajele oferite de ultimele tendinte in web.

 

Va avea o mare problema de securitate

Aceasta este cam cea mai mare problema cu care se confrunta chiar si ultimele browsere, cele actualizate - sa nu mai spunem care ar fi efectele utilizarii unui browser vechi de 10 ani, cum ar fi Internet Explorer 6. Utilizatorii care folosesc Internet Explorer 6 sau IE 7 se afla in mare pericol, pentru ca aceste browsere nu contin ultimele module de securitate impotriva celor rai intentionati, iar efectele s-ar putea traduce prin fraudarea conturilor bancare, spargerea adreselor de email sau “busirea” efectiva a sistemului de lucru.

 

Treaba e serioasa: Microsoft a lansat o campanie impotriva Internet Explorer 6! (Noi am facut-o acum 2 ani)

Pentru ca utilizatorii de Internet Explorer 6 existau intr-un numar destul de mare, Microsoft a lansat campania “The Internet Explorer 6 Countdown”, cu sloganul “Moving the world off Internet Explorer 6”. Pe situl campaniei initiate de Microsoft, putem gasi cateva motive pe care internautii IE6 ar trebui sa le ia in considerare in vederea unui update la un browser mai nou. De altfel, pe pagina principala, este publicata harta lumii cu procentajul de utilizare IE6 pentru fiecare tara in parte. In acest moment, doar 0.7% din utilizatorii de internet ( http://www.w3schools.com/browsers/browsers_explorer.asp ), din intreaga lume, mai folosesc Internet Explorer 6, iar majoritatea se regasesc in China – cu un procentaj de utilizare de 23.8 %!