Cautare
Contact

Blog web design › vezi toate articolele

10 motive sa nu mai oferim support pentru IE6

De ce?

1. Pentru ca este un browser invechit – a fost lansat in 2001 odata cu venirea Win XP – au trecut 9 ani de atunci, tehnologia a evoluat, IE6 nu.
2. Pentru ca in luna septembrie 2010 la nivel mondial este folosit de 5,6% din utilizatorii internet-ului si este in continua scadere – detalii pe W3C.
3. Pentru ca prezinta foarte mari riscuri de securitate pentru utilizatori.
4. Pentru ca ruleaza scripturile si afiseaza informatia foarte greu, ingreunand interactivitatea website-ului cu utilizatorul.
5. Pentru ca nu are tab-uri 🙂
6. Pentru ca Microsoft nu mai ofera update-uri pentru Win XP si deci, implicit, nici pentru IE6.
7. Pentru ca nu respecta standardele actuale, nu cunoaste CSS3, nici HTML5, iar efectele vizuale care se folosesc de framework-uri javascript (ex: jQuery, MooTools, Prototype) nu funtioneaza aproape deloc in IE6.
8. Pentru ca exista IE7, IE8 si mai nou, IE9.
9. Pentru ca este foarte greu sa oferim proiecte de calitate, la standarde inalte de web design, intr-un browser vechi, iar costul ridicat si timpul pierdut pentru a repara erorile in IE6 este complet nejustificat.
10. Pentru ca exista Chrome, Firefox, Safari, Opera, si mai nou, IE9.

Din aceste motive, incepand cu luna noiembrie 2010 am hotarat sa nu mai oferim support pentru IE6. Fiecarui utilizator care navigheaza cu IE6 in website-urile create de noi i se va afisa o pagina de upgrade, disponibila aici – https://www.prologue.ro/ie6/.

Speram ca aceasta decizie sa nu fie inteleasa gresit de catre actuali si potentialii nostri clienti, dar IE6 a murit – http://ie6funeral.com/.10 motive sa nu mai oferim support pentru IE6

3 comentarii

Spune-ti parerea!
 • 1 Noiembrie 2010 22:33 popa a spus:

  Am fost nevoit sa trec la IE 6. IE 7 sau 8 merg f. greu: in Google orice schimbare de site incarca procesorul 100% cateva sec (P4/2400 sau PM/2200 cu XP). Cu IE 6 merge fulger chiar si un Duron/750 sau un P3/600 cu W2K. In general versiunile noi de programe strica performantele celor mai vechi, forteaza resursele, timpul si nervii omului. Sorry, sunt un programator de moda veche (CP-M, DOS, etc.). A se tine seama si de parcul national de calculatoare.

  raspunde acestui comentariu
  • 3 Noiembrie 2010 11:08 Prologue Advertising a spus:

   Ne pare rau ca inca mai folosesti IE6. Dupa cum ai citit si mai sus, sunt mult prea multe motive ca sa nu mai folosim IE6.
   Este ca si cum ai dori sa ai incalzire in scaune la o Dacie din 1980. Are rost? Se poate, insa costul este justificat?

   raspunde acestui comentariu
 • Spune-ti parerea!

  nu va fi publicata

Web design, Seo, Newsletter, Email Marketing, CMS

Noutati

Am lansat Meridian Broker, noua platforma de asigurari online RCA

Stim cu totii ca traim intr-o lume in continua schimbare. Suntem mereu pe fuga si vrem solutii smart, mai ales cand ...

afla mai multe

O noua platforma de turism pentru Paralela 45

Ne bucuram de lansarea unui nou proiect de rebranding online, pentru cunoscuta agentie de turism- Paralela 45. Fiind un client de ...

afla mai multe

Radio Guerrilla

Realizare site de prezentare - Radio Guerrilla  Oferind ani la rand un content de calitate si emisiuni live cu invitati care au ...

afla mai multe
toate noutatile

Newsletter

Scrie mai jos adresa ta de email si apasa ENTER!

CMS

Solutiile de web design pe care ti le propunem au continutul administrabil. CMS-ul nostru este foarte usor de folosit...

afla mai multe