Cautare
Contact

Blog web design › vezi toate articolele

Tipsuri realizare site pentru 2015

Realizand o retrospectiva a anului 2014, putem identifica unele tendinte spectaculoase in curs de dezvoltare in peisajul web design: platforme de design code-free, efectul paralax, site-uri single-page si multe altele.

In timp ce, ca in multe alte domenii, o mare parte dintre tendintele de realizare site sunt trecatoare, o parte selecta a acestora reprezinta o evolutie naturala a industriei.

Avand in vedere ca gama de device-uri pe care pot fi vizualizate site-urile este in continua crestere, designerii trebuie sa isi adapteze in mod constant fluxul de lucru, astfel incat sa tina pasul cu dinamica permanenta a ofertantului domeniu – web design.

Astazi va vom prezenta una dintre tendintele in realizare site care se prefigureaza a se mentine si dezvolta si in 2015:

Evolutia webdesign-ului Responsive

In urma cu doar cativa ani, ceea ce facea un site “responsive”, era ca acesta sa functioneze pe desktop-uri, tablete si smartphone-uri. Evolutia recenta a device-urilor, ce pare sa fie in plina expansiune, aduce in atentie ceasuri, televizoare si electrocasnice smart, ceea ce face ca definitia design-ului responsive sa se extinda rapid.

In timp ce fiecare platforma are provocarile sale unice, tabletele si smartphone-urile au sisteme de interactiune foarte familiare, iar principala provocare in realizarea unui design responsive a constat in asigurarea dimensiunilor corespunzatoare si a modalitatii facile de navigare.

Responsive-Web-Design

Dar pe un ceas inteligent, de exemplu, sistemul de navigare trebuie sa fie complet regandit pentru a se potrivi modului in care este utilizat device-ul. Pentru a fi vizualizate de pe un ceas smart, site-urile nu vor putea utiliza un model compatibil cu un smartphone iar un site optimizat pentru desktop-uri nu va functiona, in mod obligatoriu, atunci cand este vizualizat pe un smart TV.

Desi ar putea sa necesite ceva mai mult timp, identificarea de solutii si tehnici de realizare site care sa raspunda cerintelor  noilor gadget-uri, cu certitudine pana la finalul anului viitor aceasta performanta va fi realizata si ne vom putea bucura de vizualizarea corecta si navigarea facila a site-urilor indiferent care ar fi device-ul utilizat.

Daca vrei sa te informezi in legatura cu alte tendinte ce vor domina domeniul web design in 2015, te asteptam si maine, cand iti vom prezenta o noua directie de dezvoltare in domeniu.

 Tipsuri realizare site pentru 2015

2 comentarii

Spune-ti parerea!
 • 29 Februarie 2016 17:08 Cornelia a spus:

  Credeti oare ca site-urile care nu sunt responsive nu mai au viitor ? Si daca acestea sunt modele de site pe care nu s-ar uita nimeni de pe o tableta sau telefon ?

  raspunde acestui comentariu
  • 9 Decembrie 2020 17:57 Prologue Advertising a spus:

   100% – Daca se intra de pe telefon sau tableta, dar informatia e prezentata ingramadit si posibilitatea de a naviga e ingradita, cu siguranta userul va alege sa inchida. Nu uitati ca aveti concurenta. Nu faceti dvs, o va facem concurentul si va vinde, pt ca la el pe site userul va ramane si poate chiar va vinde

   raspunde acestui comentariu
 • Spune-ti parerea!

  nu va fi publicata

Web design, Seo, Newsletter, Email Marketing, CMS

Noutati

Am lansat Meridian Broker, noua platforma de asigurari online RCA

Stim cu totii ca traim intr-o lume in continua schimbare. Suntem mereu pe fuga si vrem solutii smart, mai ales cand ...

afla mai multe

O noua platforma de turism pentru Paralela 45

Ne bucuram de lansarea unui nou proiect de rebranding online, pentru cunoscuta agentie de turism- Paralela 45. Fiind un client de ...

afla mai multe

Radio Guerrilla

Realizare site de prezentare - Radio Guerrilla  Oferind ani la rand un content de calitate si emisiuni live cu invitati care au ...

afla mai multe
toate noutatile

Newsletter

Scrie mai jos adresa ta de email si apasa ENTER!

Newsletter

Sistem de newsletter eficient care asigura flexibilitatea si garantia ca emailurile vor ajunge acolo unde trebuie. Aplicatia de newsletter furnizeaza rapoarte...

afla mai multe