Inscrierea in directoare de articole

Pentru ca inscrierea in directoarele de articole este practicata tot mai des de absolut toti webmasterii, datorita efectelor pozitive in SERP (Search Engine Result Page), consideram mai mult decat important sa oferim cateva informatii despre cum se scrie un site, si care ar fi pasii ce trebuie respectati in vederea obtinerii unei performante mai bune.

 

Care sunt greselile intalnite frecvent?

1. Lipsa unui anchor in link – Foarte multi participanti la acest ritual de inscriere uita sa faca un lucru deosebit de important – sa plaseze, pe langa adresa linkului, o descriere din 2-3 cuvinte care sa contina cuvintele cheie pentru care concureaza in SERP.

2. Stabilirea gresita a cuvantului linkuit – Daca, spre exemplu, promovati saniute pentru copii, link-ul spre site-ul dumneavoastra de prezentare a saniutelor trebuie sa fie plasat pe un cuvant relevant saniutelor. O greseala comuna in acest sens este stabilirea gresita a cuvantului linkuit, astfel ca performantele de promovare scad.

3. Publicarea articolelor fara potential – Foarte multi copiaza sau retransmit articole in ideea ca este mai simplu si mai rapid. Ei bine, pentru fiecare articol publicat pe un director de articole, trebuie sa avem originalitate – pentru ca lui Google nu-i place continutul multiplicat!

4. Plasarea exagerata a linkurilor – Pentru ca un link sa aiba valoare, trebuie sa respecte un raport text-link decent. Greseala pe care o fac unii este sa puna extrem de multe linkuri, probabil in speranta ca vor obtine rezultate mai bune, lucru total neadevarat! Mai mult de 2-3 linkuri pe un articol nu-si au rostul, ba chiar pot dauna!