Cautare
Contact

Blog web design › vezi toate articolele

Cum arata Google Plus dupa 1 an

Daca in urma cu un an scriam despre noutatile oferite de Google Plus, reteaua de socializare marca Google, astazi a venit vremea sa privim spre cifre si statistici – pentru ca doar acestea reflecta cu adevarat performantele si reusitele Google Plus.

Google Plus a reusit, dar nu prea…

Spunem asta pentru ca reusita sau nereusita celor de la Google poate fi privita cu mai multi ochi. Daca privim spre faptul ca, in doar un an, Google Plus a ajuns pe locul 3 in topul celor mai accesate retele de socializare – atunci spunem ca a reusit. Daca privim spre faptul ca Google Plus nu a devenit exact ce a promis, ba mai mult, ce si-a propus – atunci nu a reusit.

Google Plus a reusit pentru ca se afla pe locul 3 in topul celor mai accesate retele de socializare, avand un total de 150 de milioane de utilizatori, jumatate dintre acestia fiind «clienti» fideli, care acceseaza zilnic reteaua de socializare.

Google Plus a reusit pentru ca a ridicat cota motorului de cautare, dar si a celorlalte servicii: Gmail, Youtube, Blogger etc – produse care au devenit mai «sociabile», starnind astfel mai mult interes internautilor.

Google Plus nu a reusit pentru ca, la inceput, a promis sa devina o retea de socializare diferita – obiectiv care nu a fost realizat.

Google Plus nu a reusit pentru ca functia Circles, principala arma cu care promitea sa acapareze piata, a fost combatuta de Facebook sub forma listelor de prieteni.

Google Plus nu a reusit pentru ca nu are «call to action» – astfel, utilizatorii acestei retele de socializare se implica mai putin.

Concluzia nereusitei Google Plus

Motivele pentru care Google Plus nu a reusit ca produs individual sunt, probabil, intr-un numar mult mai mare, insa cel mai important de retinut este ca utilizatorul de internet, atunci cand are nevoie sa vada «ce mai spun prietenii» intra pe Facebook, iar atunci cand doreste sa citeasca noutati din presa sau zona online, intra pe Twitter – nevoi pe care Google Plus nu le poate satisface decat intr-o forma cu totul inovativa, care, la ora actuala, inca nu a fost implementata.Cum arata Google Plus dupa 1 an

3 comentarii

Spune-ti parerea!
 • 29 August 2012 12:23 alexa a spus:

  Google inca de la inceput nu a avut nici o sansa, nu cred k au mers pe ideea de a acapara piata globala.

  raspunde acestui comentariu
 • 25 Septembrie 2012 20:16 m00ve a spus:

  Bine spus.
  Putini sunt cei care cunosc cu adevarat sistemul Facebook. Dupa parerea mea acest sistem exista dinainte sa ia nastere reteaua de socializare. Multor compani le era frica sa il puna in practica pentru ca riscau sa piarda clienti. Dupa parerea mea Facebook nu este altceva decat un spam bine pus la punct. 🙂
  Google a aruncat manusa in fata Facebook cu aceasta retea de socializare.
  Acum urmeaza ca Facebook sa faca KO pe Google scotand pe piata un motor de cautare.
  Abia astept numaratoare arbitrilor. >:) Adica noi, utilizatorii

  raspunde acestui comentariu
 • 25 Aprilie 2013 19:42 Softulescu a spus:

  Google Plus nu a fost creeat sa se bata cu FB, Google Plus nu e nimic altceva decat inca un “tool” menit sa “intareasca” motorul de cautare.
  Functioneaza? Eu ziz ca da, uite de exemplu TheNextWeb,com are mult mai multi fani pe Google Plus decat pe FB.
  Google Plus e pentru power useri, nu e pentru Gigel Boss care-si face poze in baie cu ochelari de luna pe nas.

  raspunde acestui comentariu
 • Spune-ti parerea!

  nu va fi publicata

Web design, Seo, Newsletter, Email Marketing, CMS

Noutati

Am lansat Meridian Broker, noua platforma de asigurari online RCA

Stim cu totii ca traim intr-o lume in continua schimbare. Suntem mereu pe fuga si vrem solutii smart, mai ales cand ...

afla mai multe

O noua platforma de turism pentru Paralela 45

Ne bucuram de lansarea unui nou proiect de rebranding online, pentru cunoscuta agentie de turism- Paralela 45. Fiind un client de ...

afla mai multe

Radio Guerrilla

Realizare site de prezentare - Radio Guerrilla  Oferind ani la rand un content de calitate si emisiuni live cu invitati care au ...

afla mai multe
toate noutatile

Newsletter

Scrie mai jos adresa ta de email si apasa ENTER!

Web design

Suntem familiarizati cu tot ce este nou in materie de web design, online marketing si publicitate online...

afla mai multe