Colaborarea dintre designeri si programatori - secretul obtinerii unui produs web fascinant!

Colaborarea dintre designeri si programatori - secretul obtinerii unui produs web fascinant!

Designerii si dezvoltatorii web au sarcini diferite. Proiectantul lucrează pentru a crea elemente și palete de culori unice, care garantează un aspect îngrijit și sofisticat al produsului final iar programatorul este cel responsabil de dezvoltarea codului si pregatirea materialului pentru publicare pe web. Cu toate acestea, exista o legatura foarte clara intre aceste doua pozitii, respectiv faptul ca in general specialistii lucreaza pe acelasi proiect. Astfel, scopul atat scopul programatorului cat si cel al designerului este de a crea un website fenomenal, care sa atraga cat mai multi vizitatori prin elementele stilistice folosite si prin functionalitatea sa impecabila.

Web Designer

 

Cu toate ca graficienii si responsabilii de web development pot lucra in birouri sau chiar tari diferite, fiecare are nevoie de abilitatile celuilalt pentru a crea o platforma web completa, cu elemente optim pozitionate si fonturi care se afla in tendinte. Pentru a obtine cel mai bun rezultat, elementele de design trebuie discutate in amanunt de proiectant si dezvoltatorul web, pentru a nu se provoca neintelegeri legate de pozitionarea in pagina a imaginatiilor sau a animatiilor, culorile folosite sau fonturile cele mai potrivite pentru specificul platformei.

În mod tipic, in realizarea sarcinilor lor, designerii web utilizeaza programe software de design grafic. Deseori ei folosesc Adobe Photoshop, Illustrator, Adobe XD, Figma si alte tool-uri pentru a construi elementele estetice ale paginii web, care vor fi mai apoi codate codate folosind HTML, Javascript, jQuery, CSS si alte limbaje de programare utilizate de un developer pentru a garanta functionarea tuturor obiectelor pe web.

web-designer-vs-web-developer_developer

 

Alegerea profesionistilor de a lucra impreuna nu garanteaza doar obtinerea unui website care va atrage utilizatorul. Aceasta decizie va oferi extrem de multe beneficii celor doi angajati, respectiv designerului si programatorului.Ei au posibilitatea de a se dezvolta pe plan profesional si a capata mai multe cunostinte in domeniile in care isi desfasoara activitatea.

De asemenea, pot face schimb de pareri si sugestii in ceea ce priveste designul produsului, inlaturand eventualele modificari care ar fi fost necesare in lipsa comunicarii. Munca depusa va fi organizata in mod echilibrat iar sansele de a finaliza produsul web intr-un timp realmente scurt cresc considerabil.

In urma interactiunii dintre developer si designer, se obtine o experienta completa in realizarea unei platforme web. Deoarece fiecare dintre cei doi intelege perfect care este procesul de lucru al celuilalt, contopirea ideilor si obtinerea unei viziuni mai clare este un scop complet realizabil. Chiar si puterea de concentrare va creste, stabilind clar misiunea si obiectivele ce trebuie indeplinire in proiectare.

difference-between-graphic-designer-web-developer_feature

 

Inainte de lansarea produsului, va mai exista o pereche de ochi care sa verifice daca exista greseli sau defecte in implementarea produsului. Cunostintele acumulate de designer ii vor permite acestuia sa observe mult mai usor neclaritatile sau erorile pe care un utilizator le-ar putea intampina la o navigare a websiteului realizat.

 

In concluzie, oricat de mult am incerca, nu avem cum sa obtinem dezvoltarea web necesara fara un design care se potriveste in totalitate cu scopul proiectului! Noi, echipa Prologue, suntem complet convinsi ca dezvoltatorii trebuie sa lucreze in permenenta alaturi de designeri, pentru a discuta toate aspectele realizarii unui website care garanteaza o functionalitate maxima. Pana la urma, la sfarsitul unei zi de munca, ambele profesii au acelasi scop unic, respectiv crearea unei platforme atractive care garanteaza o functionare optima!

Daca iti doresti o agentie care sa cunosca importanta comunicarii in realizarea unui website, te invitam sa ne contactezi! Echipa noastra dedicata realizarii excelente a fiecarui proiect,  iti sta la dispozitie cu o gama larga de servicii care pot contribui la cresterea afacerii tale!