Cautare
Contact

Blog web design › vezi toate articolele

Top 4 cele mai folosite tendințe de web design în 2016

Industria web este într-o continuă evoluție, punând accent pe preferințele și nevoile utilizatorilor. Pentru a genera un trafic cât mai mare pe platformele realizate, web designerii sunt nevoiți să contribuie în permanență cu idei noi în materie de vizual și utilizabilitate.

Dacă în trecut efectul Parallax a cunoscut o mare popularitate, anul acesta tendințele de design din industria web urmăresc perfecționarea experienței utilizatorului. Astfel, sunt folosite noi efecte și stiluri ce aduc un dinamism mult mai mare și contraste puternice.

Din cauza transformărilor constante, a ține pasul cu cele mai noi tendințe poate fi o adevărată provocare. Din acest motiv, ți-am pregătit un top al celor mai cunoscute tehnici folosite de web designeri în momentul actual.

1. Fonturile artistice creează legături mai puternice

Până acum, efectele vizuale puternice erau armonizate cu fonturi simple, generând astfel un conținut ușor de parcurs de utilizatori. În 2016 balanța se înclină în direcția opusă, fiind preferat designul minimalist. Acesta permite utilizarea de fonturi artistice și caligrafice, fiind mult mai apreciate de vizitatori deoarece au un caracter mai personal.

Un exemplu potrivit în această situație este websiteul Artisan de Maison. Fonturile delicate aproprie cititorul și reușesc să îl atragă în universul mobilei din lemn masiv!

artisan-website-printscreen

 

2. Clipurile video și animațiile – Rețeta dinamismului perfect

Indiferent de culoarea de fundal a website-ului, videoclipurile și animațiile atrag cu succes atenția utilizatorilor. Dacă este executată de un designer profesionist, această tendință poate îmbunătăți considerabil conținutul paginii. Cheia acestui proces stă în abilitatea de a poziționa toate cadrele, până când videoclipurile alese și blocurile de text sunt coerente și fără întreruperi.

3. Fundalul întunecat sporește lizibilitatea

Vă mai amintiți de perioada în care fundalul alb era folosit în realizarea oricărei platforme web? În momentul de față, paletele de culori întunecate sunt favoritele designerilor.

Un fundal de culoare închisă stabilește mai rapid contactul cu utilizatorul deoarece nu deranjează atât de puternic ochii. Acest tip de background poate fi totuși supărător în cazul în care blocurile de text sunt de dimensiune mică.

Atenție, culoarea întunecată nu înseamnă neapărat folosirea constantă de negru în realizarea website-ului! Aceste palete de culori pot include variante de roșu, verde sau albastru, tonul închis fiind obținut din mai multe combinații de culori. Un negru plat, cunoscut și sub numele de negru K de către designeri, va avea un efect negativ asupra întregului proiect.

Dacă vrei să ai o imagine mai clară a acestei tendințe, accesează websiteul clinicii Kasem Aesthetic!

kasem-website-print-screen

Dacă alegeți să lucrați cu palete de culori întunecate aveți grijă să stabiliți un echilibru între elementele folosite, astfel încât imaginile să nu se piardă în natura modelului de design. Dimensiunea contrastului este alt aspect important ce trebuie luat în considerare. Lăsați spațiul necesar între elementele de text când lucrați cu un cadru întunecat, pentru a asigura lizibilitatea.

4. Srolling infinit pentru relatarea poveștilor

Site-urile formate dintr-o singură pagină, cu navigare de parcurgere lungă, sunt din ce în ce mai populare. Forma în care acestea sunt create permite utilizatorului să aibă control asupra navigării, dându-i impresia că citește o poveste.

Vizitatorul nu este condiționat și poate aprecia o derulare lină a conținutului, chiar și pe dispozitivele mobile.

Acum că știți care sunt cele mai populare tendințe în web design, tot ce mai rămâne de făcut este să le folosiți pentru a atrage mai ușor tipul de audiență dorit. Indiferent dacă alegeți să folosiți un fundal de culoare închisă, fonturi artistice sau animații complexe, este important să armonizați elementele astfel încât să mențină utilizatorul interesat de serviciile website-ului.Fara comentarii

Spune-ti parerea!
  • Spune-ti parerea!

    nu va fi publicata

articole web design

4 motive pentru utilizarea PARALLAX – ului in realizarea unui site web

Datorita versatilitatii si a abilitatii de a te lasa sa iti folosesti la maximum originalitatea si creativitatea, Parallax este una dintre cele mai tari tehnici in realizarea unui site. Ca orice ...

afla mai multe

Realizare site inovativ – sfaturi utile

Tendinta permanenta de evolutie, descoperire si redescoperire a umanitatii se face „vinovata” de aparitia unora dintre cele mai importante inventii, a celor mai benefice tehnici si tehnologii. Daca inventiile offline guverneaza evolutia ...

afla mai multe
toate articolele

produse Web design

Newsletter

Una din cele mai eficiente tehnici de a pastra legatura cu actualii clienti este newsletterul – emailul promotional sau informativ, care ajunge periodic la un grup de persoane interesate ...

afla mai multe

CMS

CMS-ul nostru a fost gandit si organizat in asa fel incat sa fie cat mai usor de folosit, este propria noastra platforma, gandita sa fie flexibila si adaptabila oricarui ...

afla mai multe
toate produsele

cere oferta web design, seo...

Sunteti interesat de o colaborare in domeniul
web design?

Sau poate aveti nevoie de seo?
Va invitam sa completati formularul nostru interactiv pentru a cere o estimare a proiectului dumneavoastra de web design.

Cere oferta web design

Oferim servicii de web design (website-uri, interfete de
administrare
, aplicatii intranet), optimizare pentru motoarele de cautare, publicitate online...

vezi portofoliul

Web design, Seo, Newsletter, Email Marketing, CMS

Noutati

O noua imagine, o noua identitate vizuala

Odata cu modernizarea paginii web am dorit sa ne reimprospatam si identitatea vizuala, astfel am revizuit imaginea logo-ului pe un format ...

afla mai multe

Retro Boutique la Gala Premiilor eCommerce 2012

Gala Premiilor eCommerce este un proiect lansat in 2006 care vine in intampinarea posesorilor de magazine online cu scopul de a-si ...

afla mai multe

Google Engage a ajuns in Romania

Agentiile web din Romania, de la companii de publicitate online pana la dezvoltatori web sau simpli consultanti seo & sem pot ...

afla mai multe
toate noutatile

Newsletter

Scrie mai jos adresa ta de email si apasa ENTER!

Web design

Suntem familiarizati cu tot ce este nou in materie de web design, online marketing si publicitate online...

afla mai multe