Cautare
Contact

Blog web design › vezi toate articolele

IP-ul websiteului tau este curat?

Un aspect foarte important si totusi neglijat de manageri este ip-ul pe care isi gazduiesc website-ul. De regula, in alegerea unui pachet de hosting se tine cont de spatiu, trafic si alte cateva caracteristici mai mult sau mai putin importante, iar identitatea online este ignorata – prin identitate ne referim la ip, pentru ca acesta poate lasa urme pozitive sau negative, in functie de posesorul sau posesorii lui.

Ce inseamna reputatia proasta pentru ip?

Este aproape imposibil, atunci cand optezi pentru un plan de hosting, sa primesti un ip nefolosit – pentru ca deja combinatiile acestora aproape ca s-au epuizat iar companiile de hosting, aflandu-se in criza, incearca sa lege cat mai multi clienti pe un singur ip – fapt care poate deranja, sau nu, in functie de posesorii sau.

O reputatie proasta va poate afecta productivitatea daca doriti sa va promovati website-ul pe Google sau chiar doriti sa efectuati anumite campanii de newsletter – pentru ca sunt foarte multi care fac spam – adica trimit emailuri nesolicitate. In acest caz, pentru a evita spamul, companiile de emailing trec ip-ul intr-un blacklist, iar dvs, indiferent ca aveti sau nu intentii nobile, veti fi lipsit de vizibilitate in campaniile de newsletter.

O reputatie proasta va poate afecta, de asemenea, imaginea in fata lui Google – la fel, din cauza unora rau intentionati care fac spam pe motoarele de cautare in incercarea de a frauda rezultatele SERP (Search Engine Result Page).

Cum puteti depista daca ip-ul dumneavoastra este pe o lista “neagra”?

Pentru a verifica daca ip-ul dvs este listat in vreun blacklist dedicat spamului pentru email, puteti accesa adresa: http://whatismyipaddress.com/blacklist-check.

Un alt tool interesant care verifica domeniul si ip-ul de eventualele fraude pe Google este http://onlinealley.com/seotools/googlebannedchecker/.

Daca ip-ul dvs este listat negativ, aflati ce puteti face!

Indiferent ca ati optat sau nu pentru un plan de hosting, este important sa va orientati spre furnizorii care va pot oferi un ip dedicat – adica un ip pe care sa-l folositi doar dumneavoastra, neexistant sansele ca in timp sa aveti probleme. De regula, un ip dedicat costa in plus fata de planul de hosting, insa daca afacerea dvs scoate profit, vedem aceasta masura ca pe o necesitate.

In plus de asta, chiar daca aveti ip dedicat, trebuie sa luati legatura cu asistenta, sa intrebati daca este listat in vreun blacklist sau sa va transmita adresa acestuia, sa-l verificati chiar dumneavoastra!IP-ul websiteului tau este curat?

1 comentariu

Spune-ti parerea!
  • 13 Decembrie 2011 18:31 Daniel Staiculescu a spus:

    Multumesc foarte mult pentru informatii sunt foarte utile eu am incercat si a mers. Este foarte adevarat ca in ziua de azi sunt foarte multe IP-uri care fac spam sau au multe alte bug-uri.

    raspunde acestui comentariu
  • Spune-ti parerea!

    nu va fi publicata

articole web design

Paralela 45 – site-ul care a primit premiul de “Best Travel Agency Website” sau cel mai bun site de turism

Acum aproape un an anuntam relansarea  site-ului de turism paralela 45, iar pe 26  octombrie paralela45 primeste premiul  " Best Travel Agency Website" - cel mai bun site de travel : https://www.iqads.ro/articol/44500/prologue-semneaza-un-nou-succes-pentru-paralela-45-premiul-1-etravel-awards-best Este ...

afla mai multe
toate articolele

produse Web design

Newsletter

Una din cele mai eficiente tehnici de a pastra legatura cu actualii clienti este newsletterul – emailul promotional sau informativ, care ajunge periodic la un grup de persoane interesate ...

afla mai multe
toate produsele

cere oferta web design, seo...

Sunteti interesat de o colaborare in domeniul
web design?

Va invitam sa completati formularul nostru interactiv pentru a cere o estimare a proiectului dumneavoastra de web design.

Cere oferta web design
vezi portofoliul

Web design, Seo, Newsletter, Email Marketing, CMS

Noutati

Paralela 45 – site-ul care a primit premiul de “Best Travel Agency Website” sau cel mai bun site de turism

Acum aproape un an anuntam relansarea  site-ului de turism paralela 45, iar pe 26  octombrie paralela45 primeste premiul  " Best Travel ...

afla mai multe

Ce tehnici de realizare magazin online sa folosesti in 2018?

Metodele de realizare magazin online stau la baza unui site bine organizat, gata sa se dezvolte intr-o afacere de succes. Totusi, ...

afla mai multe

Prologue lanseaza o noua platforma de turism pentru Paralela 45

Anul 2017 il incheiem cu un nou proiect de rebranding online, pentru cunoscuta companie de turism- Paralela 45. Fiind un client ...

afla mai multe
toate noutatile

Newsletter

Scrie mai jos adresa ta de email si apasa ENTER!

CMS

Solutiile de web design pe care ti le propunem au continutul administrabil. CMS-ul nostru este foarte usor de folosit...

afla mai multe