Cautare
Contact

Blog web design › vezi toate articolele

Flash vs Html 5

Una din cele mai mari batalii, care se dau pe piata platformelor web multimedia, este Flash vs Html 5. Se pare ca Flash, in ciuda monopolului pe care l-a creat pentru aceasta piata, devine din ce in ce mai amenintat de o noua tehnologie, care se numeste Html 5. Aceasta noua platforma multimedia, Html 5, pana nu demult era doar o solutie pentru paginile web statice, neavand prea multe posibilitati si capacitatea de a capata caracteristici asemanatoare flash, anume, dinamismul.

Flash este o aplicatie construita si intretinuta de cei de la Adobe si are capacitatea de a reda continut multimedia dinamic: de la poze, filme pana la muzica si efecte de orice fel! Acum, Html 5 invata din greselile celor de la Adobe, si mai mult, ofera in unele cazuri rezultate mai bune – asta in conditiile in care noua platforma abia s-a nascut si nu a reusit sa-si valorifice inca potentialul!

Diferentele dintre Flash si Html 5

– Cel mai mare avantaj oferit de Html 5 este capacitatea sa de redare continut multimedia fara instalarea unui soft aditional, comparativ cu Flash care cere un player.
– Comparativ cu Html care, la ora actuala, are suport pentru 40 % din browsere, Flash se lauda cu o compatibilitate de 99%. Ceea ce rezulta ca 99% din browserele actuale sunt capabile sa foloseasca aplicatia Flash.
– Potentialul de audienta este, de asemenea, in defavoarea Html 5, cu 800 de milioane de potentiali utilizatori, comparativ cu Flash care a ajuns la 2 miliarde.
– Daca privim spre functionalitate, Flash are un avantaj considerabil in redarea 3D, redarea de efecte speciale si chiar la partea de transmisie-receptie de date in timp real.
– In ceea ce priveste consumul de resurse, se pare ca Flash reprezinta in continuare o solutie pentru cei cu unitati mai putin performante, dovedindu-se a fi mai rapid cu pana la 58%, in cazul Google Chrome. Pentru utilizatorii de Mac, Flash se misca mai greu decat Html 5 – asta din cauza ca aplicatia incearca sa apeleze la acceleratorul grafic al sistemului, lucru imposibil datorita restrictiilor hardware, limitand artificial posibilitatile aplicatiei Flash.

Totusi, Html 5 este considerat de viitor! Asta datorita tehnologiilor pe care le poate incorpora si care pe viitor pot permite nenumarate solutii si posibilitati pentru industria multimedia. Este vorba de posibilitatea implementarii unor tehnologii ca: JavaScript, CSS3, Canvas, SVG etc.Flash vs Html 5

1 comentariu

Spune-ti parerea!
  • 27 Ianuarie 2012 17:33 Florescu Adrian a spus:

    Flash este o solutie buna pentru aplicatii desktop, iar html5 pentru mobile, sau multiplatform. Parerea mea este ca vor fi folosite ambele in aceiasi proportie in functie de necesitati.

    raspunde acestui comentariu
  • Spune-ti parerea!

    nu va fi publicata

articole web design

Am lansat Meridian Broker, noua platforma de asigurari online RCA

Stim cu totii ca traim intr-o lume in continua schimbare. Suntem mereu pe fuga si vrem solutii smart, mai ales cand este vorba de transportul cu masina. Ultimul lucru pe care ...

afla mai multe
toate articolele

produse Web design

Newsletter

Una din cele mai eficiente tehnici de a pastra legatura cu actualii clienti este newsletterul – emailul promotional sau informativ, care ajunge periodic la un grup de persoane interesate ...

afla mai multe
toate produsele

cere oferta web design, seo...

Sunteti interesat de o colaborare in domeniul
web design?

Va invitam sa completati formularul nostru interactiv pentru a cere o estimare a proiectului dumneavoastra de web design.

Cere oferta web design
vezi portofoliul

Web design, Seo, Newsletter, Email Marketing, CMS

Noutati

Am lansat Meridian Broker, noua platforma de asigurari online RCA

Stim cu totii ca traim intr-o lume in continua schimbare. Suntem mereu pe fuga si vrem solutii smart, mai ales cand ...

afla mai multe

O noua platforma de turism pentru Paralela 45

Ne bucuram de lansarea unui nou proiect de rebranding online, pentru cunoscuta agentie de turism- Paralela 45. Fiind un client de ...

afla mai multe

Radio Guerrilla

Realizare site de prezentare - Radio Guerrilla  Oferind ani la rand un content de calitate si emisiuni live cu invitati care au ...

afla mai multe
toate noutatile

Newsletter

Scrie mai jos adresa ta de email si apasa ENTER!

Web design

Suntem familiarizati cu tot ce este nou in materie de web design, online marketing si publicitate online...

afla mai multe