Diacriticele isi fac loc in numele de domenii web .ro

Cum astazi este ziua in care sistemul de inregistrare nume de domenii pe .ro permite si utilizarea diacriticelor, ne-am gandit sa facem o scurta analiza a acestei oportunitati. Dar mai intai sa vedem care este geneza acestei modificari.

Ideea a pornit de la cei de la Kinecto care au adus in atentia publicului aceasta problematica prin campania “AdoptăunŞ” , campanie al carei succes este vizibil in faptul ca ieri, 2 iunie 2015, la orele 23.00, cei de la ROTLD au instalat o noua versiune de software pentru sistemul de inregistrare nume de domenii, care va permite folosirea caracterelor diacritice ă â î ș ț.

Desi apreciem valoarea limbii romane si utilizarea corecta a acesteia, nu putem sa nu observam ca acest tip de abordare va fi generatoare de confuzii maxime in randul utilizatorilor. De unde credem ca vor pleca aceste confuzii? Pai este simplu: promovarea radio este una dintre modalitatile cu impact major in randul populatiei de toate categoriile, iar promovarea, spre exemplu a shop-urilor online, atat prin SEO si campanii adwords, cat si prin campanii de media traditionala este o practica frecvent utilizata si eficienta.

In conditiile acestea, ganditi-va cum ar fi ca un spot la radio sa te invite sa faci cumparaturi cu 50% reducere din magazinul superțoalededamă.ro si cum, evident in web pana astazi diacriticele nu erau prezente, sa intri repede pe gadgetul tau si sa dai o cautare rapida supertoalededama.ro si sa constati ca nu se aplica reduceri la niciunul dintre articolele comercializate.

Pentru ca nu vrem sa ne transformam in carcotasi si sa criticam o decizie, fara sa ii vedem efectele reale dupa ce va fi pusa in practica, iata si un avantaj: cresterea substantiala a numarului numelor de domenii pe .ro. Astfel daca ai un shop online pentru care ai vrea sa iti iei un nume de domeniu deja existent, poti apela la acest artificiu si ai ceea ce iti doresti. Daca iti doresti sa afli mai multe despre cum iti poti promova site-ul/shop-ul online, altfel spus afacerea, prin SEO si campanii adwords, gasesti informatii detaliate in sectiunea Servicii web din site-ul nostru.