Cautare
Contact

Blog web design › vezi toate articolele

Comparatie intre ASP si PHP

ASP si PHP sunt limbaje de programare folosite pentru a construi website-uri cu continut dinamic, amandoua putand interactiona cu diferite baze de date. Mai jos puteti citi parerea noastra despre cele doua limbaje.

ASP (Active Server Pages) este un limbaj creat de Microsoft si se foloseste cu IIS (Internet Information Server) care ruleaza numai pe Microsoft Servers. PHP (Personal Home Pages) a fost creat de Rasmus Lerdorf si poate functiona atat pe servere Unix si Linux cat si pe sisteme Microsoft.

Costuri

Pentru a rula programe in ASP este nevoie de o platforma de server pe Windows, care nu este deloc gratis. PHP ruleaza pe Linux, care este gratis. Chiar si conexiunile la bazele de date sunt scumpe in cazul ASP, MS-SQL fiind to un produs Microsoft. PHP foloseste in general MySQL sau PostgreSQL, care sunt in totalitate gratis.

Performante

Codul PHP ruleaza mult mai repede decat ASP. ASP este construit pe arhitectura COM, care este foarte mare consumatoare de resurse pe un server, pe cand PHP ruleaza in propriul sau spatiu de memorie alocat.

Compatibilitate

PHP ruleaza pe toate platformele de Linux, Unix, Windows si Solaris pe cand ASP ruleaza in principiu pe platforme Windows, insa ASP poate rula si pe Linux instaland ASP-Apache web server.

Concluzie

Ambele limbaje de programare ofera avantaje utilizatorilor sai. Foarte multi dezvoltatori spun ca fiecare limbaj are importanta sa si ca poate fi ales oricare dintre ele in functie de nevoile proiectului. De exemplu, daca vorbim despre dezvoltarea unui forum ASP este la fel de eficient ca si PHP, insa majoritatea programatorilor vor alege a doua varianta.

Din perspectiva noastra, PHP este pe departe cea mai buna alegere.Comparatie intre ASP si PHP

2 comentarii

Spune-ti parerea!

Web design, Seo, Newsletter, Email Marketing, CMS

Noutati

Realizare magazin online flori atelierserendipity.ro

WooCommerce Personalizat ...

afla mai multe

O noua imagine, o noua identitate vizuala

Odata cu modernizarea paginii web am dorit sa ne reimprospatam si identitatea vizuala, astfel am revizuit imaginea logo-ului pe un format ...

afla mai multe

Retro Boutique la Gala Premiilor eCommerce 2012

Gala Premiilor eCommerce este un proiect lansat in 2006 care vine in intampinarea posesorilor de magazine online cu scopul de a-si ...

afla mai multe
toate noutatile

Newsletter

Scrie mai jos adresa ta de email si apasa ENTER!

CMS

Solutiile de web design pe care ti le propunem au continutul administrabil. CMS-ul nostru este foarte usor de folosit...

afla mai multe