Cautare
Contact

Blog web design › vezi toate articolele

Comparatie intre ASP si PHP

ASP si PHP sunt limbaje de programare folosite pentru a construi website-uri cu continut dinamic, amandoua putand interactiona cu diferite baze de date. Mai jos puteti citi parerea noastra despre cele doua limbaje.

ASP (Active Server Pages) este un limbaj creat de Microsoft si se foloseste cu IIS (Internet Information Server) care ruleaza numai pe Microsoft Servers. PHP (Personal Home Pages) a fost creat de Rasmus Lerdorf si poate functiona atat pe servere Unix si Linux cat si pe sisteme Microsoft.

Costuri

Pentru a rula programe in ASP este nevoie de o platforma de server pe Windows, care nu este deloc gratis. PHP ruleaza pe Linux, care este gratis. Chiar si conexiunile la bazele de date sunt scumpe in cazul ASP, MS-SQL fiind to un produs Microsoft. PHP foloseste in general MySQL sau PostgreSQL, care sunt in totalitate gratis.

Performante

Codul PHP ruleaza mult mai repede decat ASP. ASP este construit pe arhitectura COM, care este foarte mare consumatoare de resurse pe un server, pe cand PHP ruleaza in propriul sau spatiu de memorie alocat.

Compatibilitate

PHP ruleaza pe toate platformele de Linux, Unix, Windows si Solaris pe cand ASP ruleaza in principiu pe platforme Windows, insa ASP poate rula si pe Linux instaland ASP-Apache web server.

Concluzie

Ambele limbaje de programare ofera avantaje utilizatorilor sai. Foarte multi dezvoltatori spun ca fiecare limbaj are importanta sa si ca poate fi ales oricare dintre ele in functie de nevoile proiectului. De exemplu, daca vorbim despre dezvoltarea unui forum ASP este la fel de eficient ca si PHP, insa majoritatea programatorilor vor alege a doua varianta.

Din perspectiva noastra, PHP este pe departe cea mai buna alegere.Comparatie intre ASP si PHP

2 comentarii

Spune-ti parerea!

Web design, Seo, Newsletter, Email Marketing, CMS

Noutati

Am lansat Meridian Broker, noua platforma de asigurari online RCA

Stim cu totii ca traim intr-o lume in continua schimbare. Suntem mereu pe fuga si vrem solutii smart, mai ales cand ...

afla mai multe

O noua platforma de turism pentru Paralela 45

Ne bucuram de lansarea unui nou proiect de rebranding online, pentru cunoscuta agentie de turism- Paralela 45. Fiind un client de ...

afla mai multe

Radio Guerrilla

Realizare site de prezentare - Radio Guerrilla  Oferind ani la rand un content de calitate si emisiuni live cu invitati care au ...

afla mai multe
toate noutatile

Newsletter

Scrie mai jos adresa ta de email si apasa ENTER!

Newsletter

Sistem de newsletter eficient care asigura flexibilitatea si garantia ca emailurile vor ajunge acolo unde trebuie. Aplicatia de newsletter furnizeaza rapoarte...

afla mai multe