Cautare
Contact

Blog web design › vezi toate articolele

Ce extensie sa alegi pentru domeniu?

Un website pentru afacerea dvs. poate fi o miscare inteleapta, insa imediat dupa ce-ati luat decizia de a va extinde cu afacerea in mediul virtual, exista mai multe intrebari, printre care si “ce nume de domeniu trebuie folosit”? Nu va putem ajuta in privinta numelui propriu-zis, pentru ca acesta trebuie sa reprezinte alegerea dvs, insa va putem oferi putina consiliere in privinta extensiei (ro, com, net, org etc).

Care este rolul unui nume de domeniu?

Numele de domeniu trebuie, in primul rand, sa fie usor de memorat – acesta, de fapt, este targetul principal, pentru ca un nume usor de memorat va mari sansele ca vizitatorii sa va descopere, dar si sa se intoarca pe site. In aceasta privinta, este recomandata utilizarea extensiilor cu care internautii sunt obisnuiti – in Romania, cele mai folosite extensii de domenii sunt .ro si .com, iar apoi, la coada listei net, org, biz, info, mobi etc. Un nume de domeniu mai are si rolul de a atrage vizitatori din motoarele de cautare. Spre exemplu, un domeniu cu numele “web design punct ro” va raspunde mai bine la cuvintele-cheie “web design” decat altul care nu are relevanta. In privinta extensiei, Google spune ca domeniile locale vor fi considerate prioritare – asadar, in cazul Romaniei, domeniile .ro.

Ce extensii au ales ceilalti manageri din intreaga lume?

Pentru ca uneori e bine sa ne orientam dupa alegerile celorlalti, am facut rost de cateva date “Rotld” si “DomainesInfo Statistiques”, care releva popularitatea fiecarui domeniu in parte. Topul domeniilor arata in felul urmator:

.COM: 82.01 milioane

.DE (Germany): 13.05 milioane

.CN (China): 12.55 milioane

.NET: 12.42 milioane

.UK (United Kingdom): 7.83 milioane

.ORG: 7.79 milioane

.INFO: 5.24 milioane

.NL (Netherlands): 3.5 milioane

.EU (European Union): 2.98 milioane

.RU (Russia): 2.31 milioane

.RO (Romania): 574.000

Desigur, acest clasamanet include comenzile de domenii realizate pe intreaga planeta, insa daca preferati o alta extensie decat cea locala (.RO), este extrem relevant.

Care sunt costurile fiecarui domeniu in parte?

Majoritatea domeniilor se platesc annual, iar preturile sunt un functie de firma si nu sar de 12 Euro / an – singurele domenii platibile pe viata fiind cele .ro. Cea mai ieftina oferta de domenii .ro din Romania, fara alte obligatii (achizitionarea unui pachet de hosting sau a unor servicii), trece usor de 130 ron – suma care se amortizeaza oricum in 2-3 ani, pentru ca nu mai exista alte cheltuieli ulterioare.

Concluzie

Dupa opinia noastra, cea mai buna afacere o reprezinta domeniile .ro – implica o singura plata, ofera rezultate bune in motoarele de cautare si sunt foarte usor de memorat de romani. Totusi, daca nu va permiteti aceasta investitie initiala de peste 130 ron, urmatorul pe lista ar fi domeniul .com – este vazut foarte bine de Google si se poate folosi pentru orice tip de site – comercial sau necomercial.

 Ce extensie sa alegi pentru domeniu?

1 comentariu

Spune-ti parerea!
  • 10 Noiembrie 2013 12:05 Mihaela a spus:

    Multumesc pentru informatii. Foarte utile. Sunt la inceput cu afacerile online, eram pe cale sa cumpar un domeniu .com insa acum, dupa ce am citit articolul, am inteles cum functioneaza si voi cumpara pe .ro pentru un site in lb romana. Pentru un site in engleza, da, cea mai buna alegere pare a fi ,com. Si apropo, se poate cumpara un domeniu.ro si pe un an, tot cu 10-12 euro, asa ca investitia initiala este aceeasi ca la .com.

    raspunde acestui comentariu
  • Spune-ti parerea!

    nu va fi publicata

articole web design

Am lansat Meridian Broker, noua platforma de asigurari online RCA

Stim cu totii ca traim intr-o lume in continua schimbare. Suntem mereu pe fuga si vrem solutii smart, mai ales cand este vorba de transportul cu masina. Ultimul lucru pe care ...

afla mai multe
toate articolele

produse Web design

Newsletter

Una din cele mai eficiente tehnici de a pastra legatura cu actualii clienti este newsletterul – emailul promotional sau informativ, care ajunge periodic la un grup de persoane interesate ...

afla mai multe
toate produsele

cere oferta web design, seo...

Sunteti interesat de o colaborare in domeniul
web design?

Va invitam sa completati formularul nostru interactiv pentru a cere o estimare a proiectului dumneavoastra de web design.

Cere oferta web design
vezi portofoliul

Web design, Seo, Newsletter, Email Marketing, CMS

Noutati

Am lansat Meridian Broker, noua platforma de asigurari online RCA

Stim cu totii ca traim intr-o lume in continua schimbare. Suntem mereu pe fuga si vrem solutii smart, mai ales cand ...

afla mai multe

O noua platforma de turism pentru Paralela 45

Ne bucuram de lansarea unui nou proiect de rebranding online, pentru cunoscuta agentie de turism- Paralela 45. Fiind un client de ...

afla mai multe

Radio Guerrilla

Realizare site de prezentare - Radio Guerrilla  Oferind ani la rand un content de calitate si emisiuni live cu invitati care au ...

afla mai multe
toate noutatile

Newsletter

Scrie mai jos adresa ta de email si apasa ENTER!

Web design

Suntem familiarizati cu tot ce este nou in materie de web design, online marketing si publicitate online...

afla mai multe