Blog web design › vezi toate articolele
Sunt platile online sigure?
In ceea ce privesc platile online, in Romania, exista foarte multi sceptici. Probabil din cauza notorietatii hackerilor romani care fac ravagii, mai mult in strainatate, probabil din cauza mass mediei care relateaza tot mai multe intamplari ale unor pagubiti pe zona online.
Realitatea, in ceea ce priveste platile online, este cu totul alta! Atat bancile, cat si comerciantii online (de ex: Mobilpay, Epayment), lucreaza zilnic si investesc bani grei pentru a imbunatati masurile de securitate. In primul rand, pentru a incuraja cumparaturile online, in al doilea rand, pentru a evita eventualele fraude. Este adevarat, in online mereu va exista cineva care sa reuseasca sa sparga toate aceste masuri de securitate, insa hackerii avansati capabili sa faca aceste stricaciuni sunt putini si de regula vizeaza persoane importante sau corporatii.
Utilizatorul de internet obisnuit va fi mai in siguranta in online decat in offline daca respecta cateva reguli esentiale, de baza, si este atent de unde isi face cumparaturile. Astfel, vom enumera si explica pe scurt cateva metode simple, usor de pus in aplicare de oricine – pentru a va proteja de frauda online:
1. Folositi sistemul 3d secure – Aceasta este un sistem adoptat de banci, cu ajutorul caruia, fiecare tranzactie pe care o efectuati online cu Visa sau Mastercard va solicita o parola – pe care evident, doar dvs o cunoasteti! Fara 3d secure, oricine poate face shopping online folosind din banii dvs daca cunoaste datele inscriptionate pe card.
2. Cumparati de la cei care va asigura siguranta! – Un alt aspect deosebit de important! Sistemul 3d secure precizat mai sus poate fi folosit doar la comerciantii care la randul lor au aderat la acesta. Puteti accesa website-ul comerciantului si verifica in footer (jos in pagina) daca are siglele Visa si Mastercard.
3. Asigurati-va ca utilizati o conectiune securizata – Pagina in care introduceti datele cardului trebuie sa fie securizata, mai precis, adresa ei trebuie sa inceapa cu https si nu http, cum sunt cele clasice. Pe toata perioada navigatii pe o pagina http, datele dvs pot fi transmise la diferite terte (provider spre exemplu) iar interceptarea acestora “pe drum” n-ar fi o treaba imposibila.
4. Asigurati-va ca in spatele website-ului se afla o firma – Orice firma care activeaza in online si este cat de cat serioasa va introduce datele pe site. Date precum: CUI, J, etc. Este mai mult decat evident ca oricine poate inscrie date fictive, insa acestea pot fi verificate pe adresa Ministerului de Justitie. Mai trebuie spus ca un plus de siguranta il asigura firmele vechi!
Asadar, securitatea platilor online nu este greu de asigurat pentru internautului de rand, iar hackerii profesionisti care “sparg orice” nu sunt interesati de acestia – motiv pentru care, pe aceasta cale, incurajam pe toti utilizatorii de internet sa foloseasca zona online la maximum potential!
← inapoiWeb design, Seo, Newsletter, Email Marketing, CMS
Noutati
Am lansat Meridian Broker, noua platforma de asigurari online RCA
Stim cu totii ca traim intr-o lume in continua schimbare. Suntem mereu pe fuga si vrem solutii smart, mai ales cand ...
afla mai multe →O noua platforma de turism pentru Paralela 45
Ne bucuram de lansarea unui nou proiect de rebranding online, pentru cunoscuta agentie de turism- Paralela 45. Fiind un client de ...
afla mai multe →Radio Guerrilla
Realizare site de prezentare - Radio Guerrilla Oferind ani la rand un content de calitate si emisiuni live cu invitati care au ...
afla mai multe →Newsletter
Sistem de newsletter eficient care asigura flexibilitatea si garantia ca emailurile vor ajunge acolo unde trebuie. Aplicatia de newsletter furnizeaza rapoarte...
afla mai multe →
3 comentarii
Spune-ti parerea!Eu ma gadesc de o vreme sa-mi fac cumparaturile online, dar, tot asa, din cauza nesigurantei modului de plata, cam ezit. Pot spune ca shoppingul online devine o placere mai ales ca acum sunt pe net comparatoarele de preturi, cum ar fi http://www.pricedefy.ro/
Tocmai nesiguranta modului de plata este tema acestui articol. Platile sunt sigure, doar ca trebuie sa ai grija catre cine faci plata.
Poti verifica procesatorul de plati inainte de a completa campurile cu datele cardului tau.
Poti verifica furnizorul de produse/servicii inainte de a plati.
Chiar daca procesatorul de plati pare destul de sigur, am inteles ca de vina sunt hackeri care sparg aceste servere procesatoare si fura bazele de date. Pe cine poti da vina oare?
Spune-ti parerea!