Romania, locul 2 in lume la viteza internetului!

La preturi de cateva ori mai mici fata de tarile vestice, Romania are cel mai rapid internet din Europa, si se afla pe pozitia 2-a in lume, imediat dupa Coreea De Sud. Este impresionant sa stim ca depasim de 3 ori vitezele din tarile vestice si cu mult vitezele de care dispun americanii, spre exemplu – totul, sa nu uitam, la preturi de cateva ori mai mici!

 

Cum este posibil?

Pe aceasta tema, DailyBusiness.ro a reusit sa obtina cateva interviuri din partea marilor jucatori din aceasta industrie. Reprezentantii celei mai mari companii de telecomunicatii, Romtelecom, relateaza:

“Tarile din regiune au avut un decalaj istoric fata de cele din Europa de Vest in ceea ce priveste infrastructura, inclusiv cea de telecomunicatii. Totusi in cazul retelelor de telecomunicatii, acest decalaj a reprezentat in acelasi timp un avantaj, pentru ca, inca de la inceput,  s-au implementat solutii recente de conectivitate, ce asigura viteze medii de acces la Internet superioare.”

Mai pe intelesul dvs, din cauza unei dezvoltari slabe, Romania a avut avantajul de a cumpara echipamente si infrastructura avansata, spre deosebire de tarile dezvoltate, care functioneaza pe baza unei infrastructuri vechi si a caror solutie de dezvoltare o reprezinta inlocuirea efectiva de infrastructura si echipamente, ceea ce duce la costuri foarte mari! Inca o explicatie a pozitie noastre este oferita tot de Romtelecom:

““Peisajul urban” autohton, cu aglomerarile sale de blocuri si apartamente, presupune costuri mai mici de implementare a infrastructurii de telecomunicatii”.