Cum se stabileste pretul unui website?

Pentru ca foarte multi clienti sunt sceptici in privinta preturilor mari si nu inteleg de ce la unele firme, un site costa 200 Euro iar la alte firme 2000 Euro, ne-am gandit sa scriem un articol in care in primul rand sa tragem un semnal de alarma asupra potentialilor vanatori de chilipiruri, iar in al doilea rand, sa explicam unde se duc banii in urma crearii unui website. Pentru a explica mai usor, vom imparti firmele de web design in doua categorii:

  • premium
  • low budget

 

Ce face o companie de web design low budget?

Pentru ca preturile cerute de acestia sunt relativ mici, de regula variaza intre 100 si 400 Euro, nu vor avea resursele necesare incat sa angajeze developeri si graficieni profesionisti. Developerii se ocupa de partea de coding, practic creeaza functiile pe care siteul trebuie sa le indeplineasca, iar graficienii au grija de design – sa ofere instructiuni clare vizavi de culorile folosite, dimensiunile elementelor din interiorul siteului si altele.

Neavand resursele necesare sa intretina o echipa puternica, companiile de web design low budget se orienteaza spre achizitionarea unui site gata realizat de altii, si care fie este oferit gratuit, fie se plateste.

Fara doar si poate, compania de web design va livra cu succes comanda, insa siteul nu are cum sa respecte intocmai cerintele clientului – doar daca este modificat, iar aici la fel, este nevoie de resurse umane deosebite! Clientul poate primi o platforma web functionala insa nu tocmai nepotrivita pentru activitatea pe care o intreprinde. Sa nu mai vorbim de eventualele probleme care pot aparea: fie siteul nu iese pe placul dvs, iar acestia neavand specialisti se vor opune unor modificari, fie puteti avea probleme cu legea drepturilor de autor, pentru ca nu toate siteurile copiate sunt legale, si problemele continua…

 

Ce face o companie de web design premium?

O astfel de companie lucreaza cu o intreaga echipa in spate. Costurile de management sunt uriase, iar un flux de comenzi este esential pentru dezvoltarea companiei. O companie de web design premium nu va folosi munca altora, ci va crea pe propriul arbore! Noi, Prologue, spre exemplu, avem propriul CMS (arbore) care este extrem de flexibil si care ne permite personalizarea precisa a siteului dupa nevoile clientului, astfel reusind sa oferim exact ceea ce promitem.

Mai mult de atat, datorita graficienilor nostri, se poate crea mereu ceva original, plin de substanta, care va ramane in memoria clientilor dvs. Pe internet, este mai mult decat important sa fiti unic! Adevarul este ca ne incadram in categoria firmelor de web design premium, a celor care lucreaza in echipa, intr-un birou specializat pentru aceasta activitate, si credem ca avem preturi foarte bune comparativ cu alte companii de web design premium. Ne puteti adresa orice gand, oricand, la pagina de contact!