Cautare
Contact

Articole web design › vezi toate articolele

Viteza unui site – Mai mult decat importanta!

Odata inceputa o afacere online (website), webmasterii devin mai preocupati de promovarea acesteia – mai intai in motoarele de cautare, iar ulterior pe alte surse relative. Pe langa promovare, grafica si imbunatatirea functionalitatii, foarte putini se concentreaza asupra vitezei cu care isi trateaza vizitatorii – acesta fiind un factor foarte important care poate influenta productivitatea unei afaceri online.

Se pare ca din perceptia utilizatorilor de internet, a internautilor, care cu fiecare zi devin din ce in ce mai atenti la viteza cu care pot accesa infomatiile, nu numai ca se simt extrem de deranjati atunci cand o pagina se incarca greu, insa studii psihologice releva faptul ca in timp ce acestia asteapta ca pagina sa se incarce, pagina se incarca cu 15% mai greu decat in realitate – pe scurt, cu cat dureaza mai mult incarcarea unei pagini web, cu atat mai mult, internautul, devine enervat si fara rabdare.

Impactul negativ a timpului de incarcare a unei pagini web este demonstrat de investitiile masive a marilor companii care incearca sa faca tot posibilul pentru a-si spori viteza paginilor. Drept dovada, Amazon.com si-a marit profiturile cu 1% la fiecare 100 ms castigate, iar Aol spune ca de cand si-a optimizat website-ul, utilizatorii genereaza cu 50% mai multe incarcari de pagina (pageviews).

Pentru a verifica timpul de incarcare a website-ului dvs puteti accesa un instrument de la Google numit Page Speed Online.Viteza unui site – Mai mult decat importanta!

2 comentarii

Spune-ti parerea!
  • 23 Mai 2011 19:24 Eric a spus:

    Da. Cred ca viteza este un factor important la scara mare, atunci cand invarti milioane de vizitatori si esti comerciant. Pentru un blogger (chiar si unul de 10 ori cat Zoso) nu s-ar simti iar eventualele investitii in viteza website-ului ar fi inutile.

    raspunde acestui comentariu
  • Spune-ti parerea!

    nu va fi publicata

Web design, Seo, Newsletter, Email Marketing, CMS

Noutati

Realizare magazin online flori atelierserendipity.ro

WooCommerce Personalizat ...

afla mai multe

O noua imagine, o noua identitate vizuala

Odata cu modernizarea paginii web am dorit sa ne reimprospatam si identitatea vizuala, astfel am revizuit imaginea logo-ului pe un format ...

afla mai multe

Retro Boutique la Gala Premiilor eCommerce 2012

Gala Premiilor eCommerce este un proiect lansat in 2006 care vine in intampinarea posesorilor de magazine online cu scopul de a-si ...

afla mai multe
toate noutatile

Newsletter

Scrie mai jos adresa ta de email si apasa ENTER!

Web design

Suntem familiarizati cu tot ce este nou in materie de web design, online marketing si publicitate online...

afla mai multe