Cautare
Contact

Articole web design › vezi toate articolele

Viteza unui site – Mai mult decat importanta!

Odata inceputa o afacere online (website), webmasterii devin mai preocupati de promovarea acesteia – mai intai in motoarele de cautare, iar ulterior pe alte surse relative. Pe langa promovare, grafica si imbunatatirea functionalitatii, foarte putini se concentreaza asupra vitezei cu care isi trateaza vizitatorii – acesta fiind un factor foarte important care poate influenta productivitatea unei afaceri online.

Se pare ca din perceptia utilizatorilor de internet, a internautilor, care cu fiecare zi devin din ce in ce mai atenti la viteza cu care pot accesa infomatiile, nu numai ca se simt extrem de deranjati atunci cand o pagina se incarca greu, insa studii psihologice releva faptul ca in timp ce acestia asteapta ca pagina sa se incarce, pagina se incarca cu 15% mai greu decat in realitate – pe scurt, cu cat dureaza mai mult incarcarea unei pagini web, cu atat mai mult, internautul, devine enervat si fara rabdare.

Impactul negativ a timpului de incarcare a unei pagini web este demonstrat de investitiile masive a marilor companii care incearca sa faca tot posibilul pentru a-si spori viteza paginilor. Drept dovada, Amazon.com si-a marit profiturile cu 1% la fiecare 100 ms castigate, iar Aol spune ca de cand si-a optimizat website-ul, utilizatorii genereaza cu 50% mai multe incarcari de pagina (pageviews).

Pentru a verifica timpul de incarcare a website-ului dvs puteti accesa un instrument de la Google numit Page Speed Online.Viteza unui site – Mai mult decat importanta!

2 comentarii

Spune-ti parerea!
  • 23 Mai 2011 19:24 Eric a spus:

    Da. Cred ca viteza este un factor important la scara mare, atunci cand invarti milioane de vizitatori si esti comerciant. Pentru un blogger (chiar si unul de 10 ori cat Zoso) nu s-ar simti iar eventualele investitii in viteza website-ului ar fi inutile.

    raspunde acestui comentariu
  • Spune-ti parerea!

    nu va fi publicata

Web design, Seo, Newsletter, Email Marketing, CMS

Noutati

Am lansat Meridian Broker, noua platforma de asigurari online RCA

Stim cu totii ca traim intr-o lume in continua schimbare. Suntem mereu pe fuga si vrem solutii smart, mai ales cand ...

afla mai multe

O noua platforma de turism pentru Paralela 45

Ne bucuram de lansarea unui nou proiect de rebranding online, pentru cunoscuta agentie de turism- Paralela 45. Fiind un client de ...

afla mai multe

Radio Guerrilla

Realizare site de prezentare - Radio Guerrilla  Oferind ani la rand un content de calitate si emisiuni live cu invitati care au ...

afla mai multe
toate noutatile

Newsletter

Scrie mai jos adresa ta de email si apasa ENTER!

Newsletter

Sistem de newsletter eficient care asigura flexibilitatea si garantia ca emailurile vor ajunge acolo unde trebuie. Aplicatia de newsletter furnizeaza rapoarte...

afla mai multe