Cautare
Contact

Articole web design, Blog web design › vezi toate articolele

Realizare site inovativ – sfaturi utile

Tendinta permanenta de evolutie, descoperire si redescoperire a umanitatii se face „vinovata” de aparitia unora dintre cele mai importante inventii, a celor mai benefice tehnici si tehnologii.

Daca inventiile offline guverneaza evolutia omenirii in ultimii 3000 de ani, aparitia online-ului a revolutionat comunicarea, industria si economia ultimelor decenii intr-un ritm care parea greu de imaginat in 1965 , cand Defence Advanced Research Projects Agency aflata in subordinea Ministerului Apararii (DoD) al SUA a realizat prima retea de computere interconectate – ARPAnet.

De la acel moment, comunicarea prin interconectare a cunoscut o dezvoltare fulminanta, devenind un adevarat mod de viata, de business, de evolutie, totul la nivel global.

Tehnicile de realizare site au evoluat in mod constant, aceasta dezvoltare avand ca principal obiectiv imbunatatirea experientei utilizatorului.

Ca in orice alt domeniu, tendintele in realizare site au menirea de a stabili directia de dezvoltare si optiunea utilizatorilor, iar respectarea acestora are menirea de a atrage noi vizitatori, potentiali parteneri sau clienti.

Iata care sunt tendintele in dezvoltare site pentru 2014:

Responsive website design

Procesul de dezvoltare site care prevede un design responsive/mobile- friendly presupune proiectarea site-ului astfel incat sa poata fi accesat atat de la desktop, cat si de pe mobil, asigurandu-se acelasi continut, cu functionalitate perfecta pentru orice dimensiune a device-ului utilizat pentru accesare.

Flat web design

Utilizat de greii in domeniu, precum Facebook, Gmail sau Windows 8, design-ul care elimina efectele tridimensionale, degrade-urile obositoare, decoratiunile inutile care nu aduceau plus valoare continutului, mizeaza pe simplitate, se bazeaza pe linii indraznete, culori saturate si multa creativitate.

Aceasta tehnica de web design ofera site-ului un aspect mai aerisit, facil de citit, analizat si procesat de catre utilizator. In acelasi timp,  prin utilizarea acestui tip de web design este facilitata partea de responsive, prin incarcarea mai rapida a site-ului.

Parallax scrolling

Parallax scrolling este modalitatea prin care site-ul este isufletit, in timp ce este accentuata profunzimea textului si a imaginilor.

Aceasta tehnica permie schimbarea graficii sau pornirea animatiei in momentul in care se face scroll pe pagina.

Cea mai importanta functie a Parallax Scrolling este cea de creare a efectului de „wow” a site-ului, oferindu-i designul comercial, surprinzator, menit sa capteze atentia.

Single page design

In mod traditional, site-urile sunt construite din mai multe pagini ce pot fi accesate prin link-uri de navigare.

Single page design utilizeaza Parallax scrolling eliminand necesitatea ca utilizatorul sa navigheze pe mai multe pagini pentru a gasi informatia cautata, fiind un design user-friendly care va maximiza experienta utilizatorului site-ului.

Ideala pentru eliminarea elementelor inutile, care ingreuneaza accesul la informatie, aceasta tendinta este mai putin recomandata pentru cei care vor un site cu un continut bogat, interesati in  dezvoltarea SEO.

Fixed headers

Popularitatea header-ului fix a fost asigurata de aparitia responsive web design. Fiind element invariabil la momentul efectuarii scroll-ului pe pagina, header-ul fix permite accesarea paginilor din site fara a fi necesara reintoarcerea  la meniul din partea de sus.

Acest tip de design este foarte util pentru design-ul site-urilor cu continut bogat, repartizat pe mai multe pagini.

Larger font sizes – font cu diensiuni mari

Acumuland experienta anilor trecuti, tendintele in web design din 2014 au in vedere solutii menite sa faciliteze accesul la informatie pentru utilizatori. Astfel, un font cu caractere mai mari va elimina senzatia de oboseala cauzata de concentrarea mai mare la momentul citirii, va permite citirea rapida si va atrage atentia.

Realizarea unui site competitiv, cu un design profesionist este mai importanta decat respectarea unor tendinte care nu servesc scopului pe care vi l-ati propus pentru site.

Este foarte important ca inainte sa decideti modificarile pe care le aduceti site-ului dumneavoastra sa va consultati cu o agentie de web design, stabilind impreuna cu profesionistii obiectivele site-ului si modul in care obiectivele si valorile companiei dumneavoastra se regasesc in elementele de web design ale acestuia.

 Realizare site inovativ – sfaturi utile

Fara comentarii

Spune-ti parerea!
  • Spune-ti parerea!

    nu va fi publicata

articole web design

Am lansat Meridian Broker, noua platforma de asigurari online RCA

Stim cu totii ca traim intr-o lume in continua schimbare. Suntem mereu pe fuga si vrem solutii smart, mai ales cand este vorba de transportul cu masina. Ultimul lucru pe care ...

afla mai multe

Magazin online la cheie- solutii practice pentru o afacere de succes

Una din cele mai metode pentru a-ti creste businessul pe 2020 consta in crearea unui magazin online la cheie. Desi ne aflam inca in pandemie, vanzarile online au crescut cu 20% ...

afla mai multe
toate articolele

produse Web design

Newsletter

Una din cele mai eficiente tehnici de a pastra legatura cu actualii clienti este newsletterul – emailul promotional sau informativ, care ajunge periodic la un grup de persoane interesate ...

afla mai multe

CMS

CMS-ul nostru a fost gandit si organizat in asa fel incat sa fie cat mai usor de folosit, este propria noastra platforma, gandita sa fie flexibila si adaptabila oricarui ...

afla mai multe
toate produsele

cere oferta web design, seo...

Sunteti interesat de o colaborare in domeniul
web design?

Sau poate aveti nevoie de seo?
Va invitam sa completati formularul nostru interactiv pentru a cere o estimare a proiectului dumneavoastra de web design.

Cere oferta web design

Oferim servicii de web design (website-uri, interfete de
administrare
, aplicatii intranet), optimizare pentru motoarele de cautare, publicitate online...

vezi portofoliul

Web design, Seo, Newsletter, Email Marketing, CMS

Noutati

Am lansat Meridian Broker, noua platforma de asigurari online RCA

Stim cu totii ca traim intr-o lume in continua schimbare. Suntem mereu pe fuga si vrem solutii smart, mai ales cand ...

afla mai multe

O noua platforma de turism pentru Paralela 45

Ne bucuram de lansarea unui nou proiect de rebranding online, pentru cunoscuta agentie de turism- Paralela 45. Fiind un client de ...

afla mai multe

Radio Guerrilla

Realizare site de prezentare - Radio Guerrilla  Oferind ani la rand un content de calitate si emisiuni live cu invitati care au ...

afla mai multe
toate noutatile

Newsletter

Scrie mai jos adresa ta de email si apasa ENTER!

Newsletter

Sistem de newsletter eficient care asigura flexibilitatea si garantia ca emailurile vor ajunge acolo unde trebuie. Aplicatia de newsletter furnizeaza rapoarte...

afla mai multe