Cautare
Contact

Articole web design › vezi toate articolele

Costul calitatii in web design

Sistemele de management de continut si template-urile de site-uri au facut construirea si administrarea unui site web usor accesibile pentru proprietarii de mici afaceri cu nevoi modeste. Se poate construi si mentine un site mic pentru mai puţin de 200 Euro. Dar, sincer, chiar doriti ca prezenta companiei dumneavoastra in mediul online sa fie facuta printr-un site web low-cost? Lucrul cu o agentie full-service de design web si programare este decizia optima daca doriti proiecte de calitate.

Proiectele ieftine au la baza un timp minim de executie, pentru ca profitul rezultat sa fie cat mai mare. Vi se va oferi un design gata facut, se vor folosi script-uri de-a gata cu o functionalitate redusa si astfel va rezulta un proiect cu sanse maxime de a fi regasit pe multe alte domenii. Preturile afisate ca fiind “de criza” nu va ajuta pe dumneavoastra ca beneficiar ci dimpotriva, veti avea un proiect slab ce nu va da randament si veti largi randul clientilor inselati.

Folosind o echipa de profesionisti, va puteti astepta sa platiti de la 5-600 Euro pentru un site simplu de prezentare, la mai mult de 2-3.000 Euro pentru un shop online complex, sau chiar mai mult de 10.000 Euro pentru o solutie elaborata (CRM, ERP, etc). In acesti bani intra o grafica personalizata si unica, diferite studii de piata, partea de programare, o interfata de administrare, optimizare, in functie de nevoile dumneavoastra.

Agentiile au inteles ca pentru a face lucruri de calitate au nevoie de oameni profesionisti, fiecare specializat pe aria sa de activitate (programare, design, html, flash, copywriting, optimizare, promovare).

Costul site-ului dumneavoastra va fi in functie de dimensiunea si complexitatea acestuia si de resursele necesare pentru a satisface nevoile legate de proiectul online. Atunci cand va stabiliti bugetul pentru un site web, intocmiti o lista detaliata in care sa includeti urmatoarele:

* Inregistrare domenii – Taxele in general sunt fixe.
* Hosting – Taxele variaza in functie de complexitatea site-ului, de traficul lunar, spatiul alocat, cerintele de securitate, etc.
* Grafica – Crearea unui logo, a unei identitati vizuale sau a unui website.
* Dezvoltarea de continut – Dezvoltare continutului, de obicei, este furnizata de client, dar servicii profesionale de copywriting pot ajuta.
* Programarea include formulare online, modele e-commerce, CMS (interfata de administrare), instrumente de CRM, precum si componentele necesare personalizate pentru site-ul dumneavoastra. Daca insistati construirea site-ului dumneavoastra in Flash, asteaptati-va sa platiti cu aproximativ 25-50% mai mult.
* Newsletter – Preturile variaza in funtie de numarul de abonati si de numarul de newslettere trimise lunar.
* Blog – Adaugarea unui blog la site-ul dumneavoastra necesita design, programare, setare si configurare.

Deoarece majoritatea serviciilor de programare web sunt facturate in cele din urma, la un tarif orar, costul total al site-ul dumneavoastra depinde de marimea si complexitatea cerintelor.

Nu va bucurati la vederea ofertelor “de criza”, preturile foarte joase vor reflecta si calitatea proiectelor dumneavoastra. Acum, stiind toate acestea, ce veti alege?Costul calitatii in web design

2 comentarii

Spune-ti parerea!
 • 18 August 2010 14:43 Chris a spus:

  Inca un lucru cred ca ar mai trebui mentionat. Optimizarea pentru motoarele de cautare (sau SEO) e iarasi o etapa importanta si implicit un factor determinant in stabilirea pretului unui proiect. Si daca mai punem si solutiile online de advertising si marketing?

  raspunde acestui comentariu
 • 22 Mai 2011 18:24 Eric a spus:

  Nu lansati si servicii copywriting ?

  raspunde acestui comentariu
 • Spune-ti parerea!

  nu va fi publicata

Web design, Seo, Newsletter, Email Marketing, CMS

Noutati

O noua platforma de turism pentru Paralela 45

Ne bucuram de lansarea unui nou proiect de rebranding online, pentru cunoscuta agentie de turism- Paralela 45. Fiind un client de ...

afla mai multe

Radio Guerrilla

Realizare site de prezentare - Radio Guerrilla  Oferind ani la rand un content de calitate si emisiuni live cu invitati care au ...

afla mai multe

Paralela 45 – site-ul care a primit premiul de “Best Travel Agency Website” sau cel mai bun site de turism

Acum aproape un an anuntam relansarea  site-ului de turism paralela 45, iar pe 26  octombrie paralela45 primeste premiul  " Best Travel ...

afla mai multe
toate noutatile

Newsletter

Scrie mai jos adresa ta de email si apasa ENTER!

Newsletter

Sistem de newsletter eficient care asigura flexibilitatea si garantia ca emailurile vor ajunge acolo unde trebuie. Aplicatia de newsletter furnizeaza rapoarte...

afla mai multe